Коварство

Басня от Генка Богданова

Гълъбицата яйце намери
и над него тя криле разпери,
нежно с тялото си го похлупи,
малко гълъбче да си излюпи.

Но беше млада  гълъбица тя -
яйцето на врага не разпозна.
Не бяло гълъбче, ами змийче,
излюпи тя от чуждото яйце.

Щом главата си навън показа
благодетелката си наказа.
С отровата си порази змийчето
гълъбицата добра в сърцето.

Моля ви, внимавайте и вие
коварството къде се крие!


Рецензии