Ти моя ласка Ангел чи сонце на росах?..

*   *   *

                Людмилці

Ти моя ласка
Ангел — чи сонце — на росах?
Тихеє золото серця,
Буйнеє золото в косах...
Бог дав у церкві:
На, через неї спасешся...
Прикрите золото в косах,
Радісне золото в серці...

Що нас здіймає??
Віра!
На небо приймає.
Твердо взялася Цариця, я знаю:
Віра — це дар, як талант —
Або є, або іще немає.

З тих пір у церкві,
Моя немногоголоса:
Скрізь — тихе золото серця,
Вдома лиш — золото в косах.

Віддам Цариці —
янголи прийдуть дивиться:
А сльози!
Сльози і радість — як роси...
Тихеє золото серця, — є?
Так! — і буйнеє золото в косах...

16.10.2005


Рецензии