Про що ми?

       Присвячено голубиці з крилами срібними,
       бо як розправить — гаптування з позолотою
       краєм крил, із Неба — Людмилоньці  моїй


Єсть Бог!
І єсть святий Його Едем.
І дольнє нас, найнепомітніше, прохромить —
І ми сугубо зречені верзем...
Про що ми?

Ким ведення — туди ідем й туди прийдем...
Погляньмо, ми — в земних своїх хоромах.
І ними ухайдокані верзем.
Про що ми?

Всі! — на протезах! — мобі,
теле, www й т.д.
Різні ідеї, і — куди ідеї?
Гримить одне страху запитання:
      «Ти де?»
А серцем? —
часто? роздивлятись? — «Де я ??»

А відмолити — що було?..
Про Духа майже не питають
й всі не знають:
І страшно розпинавсь коли іще Павло:
як, геній в серці, з Духом ти —
як це не знаєш??


То ж — Царство, і Любов — вершина й шлях
В любов Христа — і воля —
і додому.
І Бог — і свіжість! бо нема оскоми.
До зір і Духа — про щось небо, й коні,
на нишлях...
Про що — ми?

А серце зна — про що і леви й орхідеї...
Чом Бог спасать людей — гука вже звірів??
І як ми серцем не питаєм
і не в со-вісті — «Де я??»
То як узнать, що у Христі, в любові, в вірі??

Не в вірі — плоть і смерть,
і яка вічність?
чи ви вдома?
Про що ми?

Без Духа —
лиш брехня і тому — втома.
Про що ми?


Ким ведені? Без Огня Духа —
в смерті, в мразі йдем.
Але єсть Бог!
І єсть святий Його Едем.
Про що ми?


Олюднюйтесь!!
Не з мене це, з Духу ідея...
бо рине раптом, окує інформмамонпотоп,
все запроторить надзалізно.
Цей світ скричить без Огню
в страсі воднім «Де я ??!»
І... дико взнає!..

а — світ без Христа, і — пізно...

Про що ми?

25.06.2005


Рецензии