Други времена и други нрави

Басня от Генка Богданова

Ракът крив, Орелът, Щуката,
както знаем от поуката,
не теглят заедно колата.
Но днес са други времената.
Днес имат общи интереси.
Не каруца, а Мерцедеси,
Поршета, Опели, Нисани -
все лъскави коли отбрани,
макар и употреба втора,
доставят те за много хора.
И обща фирма имат вече.
Орльо отлитне надалече,
навред пазара да проучи,
та и с печалбите да случат.
Пъргавият  Рак пък е  в момента,
знам, отговорник по пласмента.
А хищницата стара Щука
е президентшата им тука.
Тъй , че... здраво бизнесът върви!
Друже, но защо се чудиш ти?
Те всички  знаят си урока -
и теглят във една посока.
А и собственият интерес
направи ги единни днес.


Рецензии