Свтлозорнч

*   *   *
Світло:
зорі – і ніч.
Сніг. Рип – й вільніше.
Нелегко дать ім’я
й слова –
щонайпростішому:
Єдино єсть місце тепле
єдиним єсть місце тепле
єдине єсть місце тепле
у вертепі…


Сінце – порозсипано:
нагнися негорде!
Єдине є серце тепле
у зимнім вертепі
І те у вола під мордою…


Культури –
Грунт тільки для Діви!
Діамантова арія –
Діамантова арія!!
З діамантами між аріями –
Царі слуги ангели –
зі службовими речитативами…


Боже!!
Мабуть хтось не знає…
Бо це не хлів навіть:
вертеп замерзає.
Застовпіла інтелігенція,
якщо не ворушити,
вона «не воняє».


Нелегко отак без зворушення
дати слово, ім’я –
найпростішому
Рип і простість –
і стало вільніше!


Боже,
мудреців й царів –
все більше...
Діамантова арія –
діамантова арія!!
З діамантами поміж аріями –
Царі, слуги, ангели –
зі службовими  речитативами…
всі культури: видихами –
для Слова і Діви...

03.01.2009


Рецензии