Чому ж ти доле така гiрка

Над озером глибоким, чистим
Верба плакуча нахилилась,
В яскравім жіночка намисті
У воду зоряну дивилась.

А очі сині мов озерця
Волосся русе довге-довге,
Така туга лине із серця,
Зітханням над водою стогне.

Чому ж ти доле така гірка,
Та я ж з тобою не сварилась,
Нащо коханого навіки
Мого забрать не забарилась.

Колише вітер верби віття,
Навкруг розносить плач жіночий,
Голівки з сумом клонять квіти,
Цей розпач слухають щоночі.
------------------------


Рецензии