Да бях вълшебница

Автор: Генка Богданова

Да имах аз вълшебна сила,
децата с радост бих дарила
с приказния, лъчезарен  свят
на слънце, обич и мечти богат.

И пред очичките им чисти,
разгърнала аз бих сребристи
криле вълшебни за душите,
да литнат смело към мечтите.

А с тях и аз бих полетяла,
и волни песни бих запяла
за  техните мечти  красиви,
за детските очи щастливи.

Но щом вълшебство не достига
ще ги даря аз с мъдра книга,
а тя ще им даде крилата
със цвят на слънчева позлата.


Рецензии