Послание за мир

Автор:Генка Богданова

Балонче от небето ме повика,
засмяно като слънце, кръглолико.
Посланик на мира се то оказа,
история красива ми разказа:

„Едно детенце българско ме прати.
Да търся в световете непознати,
деца, които искат на земята
да заживеят мирно, като братя.

Изпрати ме и мило ми поръча,
посланието му  за мир да връча:
Сърцата си за обич да отворят,
дори езици разни да говорят.

И нека по планетата голяма
омраза,  сълзи , скръб  и глад да няма!
В мир децата й щастливи да живеят,
и Одата на радостта  да пеят!”

Лети, лети, балонче кръглолико!
Посланик си на мисия велика:
Да бъде мир! И всички по земята
свободни да живеят като братя.


Рецензии