БЪДИ

Автор: Генка Богданова

На дъщерите ми с любов


ЖЕНА бъди! И слаба, и всевластна.
Усмихната бъди! В небе –зорница ясна!
Бъди и песен ти, бликнала в сърцата.
Вик щастлив бъди, разкъсал тишината.

Сълза – балсам бъди за раните в душата.
И пламъче бъди, танцуващо в тъмата.
Бъди едно небе – жадувана вселена!
Едно поле бъди – със обич оплодено!

Любовен зов бъди и щастие раздавай!
Чуден блян бъди!Вълнувай, вдъхновявай!
Искра – Живот бъди, крепи рода човешки!
ЖЕНА – МЕЧТА бъди! Дори със много грешки!


Рецензии