Рождество

Автор: Генка Богданова

На внучката ми Ади


Пролет бяла, бяла! Пъстър, весел свят.
Птичка долетяла рони розов цвят.
Люшкат се камбанки с нежен аромат,
с въздуха кристален весело звънят.

Облачета бели в синьото небе
пеленки разстилат за едно дете.
Слънцето ги гали с ласкави лъчи,
люлката му бяла  с обич позлати.

Цялата природа радва се със нас.
В щастие безмерно й пригласям аз.
Рожбата ни мила с внучка ни дари.
Пее в мен сърцето, от любов гори.

Няма по- щастливи в цялата земя –
първа внучка мила влиза у дома.


Рецензии