Вечно жива

Автор: Генка Богданова

Родила съм се аз в безбожно време,
до ангела и дявол в мене дреме.
Задачата им - непосилно бреме,
все спорят - кой душата ми ще вземе.

Но аз за спора им съвсем нехая,
за мен сега е все едно да зная
дали във ада грозен или в рая,
ще ме приемат, щом настъпи края.

Днес на мен ми стига само мисълта,
че съм надарена щедро с участта,
животът ми на този светъл свят
да бъде със мечти и с любов богат.

Аз искам с тебе, тука да позная
на любовта взаимна, мили, рая.
А когато тръгна аз за "оня" свят,
осъдена  да срещна дявола рогат,

от щастието днешно озарена,
дори да трябва в огнена геена,
моята душа навеки да пламти,
любими, недей за мен да жалиш ти!

В една искрица аз ще се превърна,
и пак при теб обратно ще се върна.
Душата ми е с тебе  тъй щастлива,
затуй ще си остане вечно жива!


Рецензии