Сльози з серця

1

Я єсть дерзальник буть щасливим —
Й молодіти...
Не сирість світу —
А храм над світом
Бог втягне!
   Відмолодити!

2

Я ж Баха не достойний, люди,
Якщо
мене на сто літ не забудуть.
Мов Боже молоко — усій закислості!
Я Божа стислість!
Хоч безмір покропляю
                Їй в фарватері:
І не вгодив святій і Божій Матері —
Коли, сказавши «Ігор», — не здригатимуть-
ся.
Бо не вгодив і Богу, значить,
Мов би до слів
                без слів надривно плачуть
Коли приходить вечоровая мелодія
Мене розчленувати мов колодія


Славив любов, а совість я будив? — мов Нату? —
Тому мене — не проклинатимуть!
Не загребуть до спільної могили
Вапном не напоять
     мов Моцартові жили…
Якщо серце моє —
не розпинати

13.09.2012


Рецензии