Горчиви истини

На С.

Автор: Генка Богданова


Ти вече не очакваш нежното признание!
“Обичам те!” загуби своето сияние.
“Обичам те!” - двете думи толкова желани,
ала неизречени - превърнаха се в рани.

Сега за нощи страстни вече не копнееш.
Учиш се без неговата обич да живееш.
За ласките му мъжки ти вече не жадуваш,
сънища вълнуващи, красиви  не сънуваш.

Обидена душата ти  като цвят  посърна,
а сърцето ти - във камък леден се превърна.


Рецензии