Морският фар

/текст за песен/

Автор: Генка Богданова

Падат звезди, шепнат вълни,
морският бриз ги люлее.
Като очи, пълни с сълзи,
фарът самотен светлее.

Тръгваме пак, в нощния мрак,
с кораба бял във морето.
А от брега светъл маяк
гали със „Сбогом!“ сърцето.

Верен другар, морският фар,
чака в дома да се върнем.
Като баща, мъдър и стар,
родния бряг да прегърнем.

С жадни очи, пълни с лъчи,
фарът в морето се взира.
Радостен вик вече звучи:
„Корабът бял се прибира!“


Рецензии