Сльози цноти

                Приснодіві Марії Богородиці присвячується

В якімсь там...  крила —
в чорній безрукавці
та — у велику клітку — в плахті:
чудують Божую дитину
тихі південнії шотландки


Cтрашне життя — як спорадичне
А пісня серця лине, лине...
Люблю я милую калину
І українську тиху звичність


Як стробоскоп: з тілом?
без тіла? —
Був клич — була; нема — немає...
А пісня знає
пісня — знає!!
Що щастя поруч шурхотіло...


Присуньте мене до калини
Хай сонце дивиться на гланди!
Чудуєм Божую дитину,
Тихі південнії шотландки?


Ми ріднії! ми ж Бог — взаємність,
Й ми один одного не впізнаємо?

4.7.2013


Рецензии