Душата ми е струна

Автор: Генка Богданова

Душата ми е струна затрептяла
в цигулката  на вечната любов.
Звучи красиво в тази пролет бяла,
омайва те с вълшебния си зов.

Душата ми за теб е цвят уханен.
Дарява те с дъха на пролетта.
Душата ми е чуден звън камбанен,
възпяващ храма свят на верността.

Душата ми изворът кристален,
жаждата си ти да утолиш.
Душата ми е топъл дом отворен,
мечтите свои там да подслониш.

Свири! Свири с цигулката разнежен!
Цветът уханен , мили, откъсни!
Люлей камбаната с любов, уверен,
че Бог единствен си за мене ти!


Рецензии