Жажда

Автор: Генка Богданова

Жадна съм! Морето да изпия,
отново жадна бих била.
Цял живот аз търсих да открия
извора с вълшебната вода.

Открий сърцето си пред мене!
До дъното пусни ме ти !
Там, като изворче пленено,
твоята любов блести.

Ах, изворът с жива вода
в сърцето ти мъжко клокочи.
Магия ли го в тебе скова?
Пусни го навън да изскочи!

Душата жадна ще коленичи
и глътка любов ще отпие.
Докоснало този, когото обича,
сърцето покой ще открие.


Рецензии