Псалом 32. Слово

Не може пройти
непомітним Псалом
майне шум літаючих
діл над вікном
в нім тіло, чи більше, —
да й вони пролетіли
Та слово — глибини
й таїни розлом…
Тож плавить, паяє!
і в світ, що зі злом,
не може увергнутись
Велич — Псалом!!!


Не може пройти непомітним —
й цей сніг.
Ти йдеш, в тобі вірує
         Пам’ять,
         що в ніг!

Не може так йти
          непомітно —
          що в слові…
Розломами долів,
        перлинами мови!
Пройдеш непомітно?!
О ні!!


Так сонце
      в снігу раннім,
           й дива; — півна;гі.
Ти вискоч!
       ти вискоч! — хоч йдеш
             сам — по благу…

Ти Сонце!
І в сон цей Ти Бог —
й заяснів!!
Нема в Тобі бідних,
нема і панів…

Ти Сонце мені!
Ось — Ти!
Нема світу —
в вікні…

03.01.2016


Рецензии