сус Назорей

          Ісус Назорей


Почнемо точно по-гебрейськи:
На вході – каша, чай, а згори Дух, іде.
А вихід?
Що на виході із серця?
Який в мене -- я вас питаю!– к.к.д.?
Який в мене, питаю,
к.к.д.?


Возстаньте!
возстаньте, гнані і голодні!
Не цар, не павучихи, не гебрей –
художник! ближчий до людей…
Я ж – юний – вам казав –
Що заберу ваших дітей…


Бог дасть свободу – словом –
й світ старих впаде.
А Бог сказав – що й я сказав: впаде!!
Ні цар, ні павучихи київські, а ні
гебрей,
юдей,
єврей,
Бо на цих дивляться «с тоской»,
ні всі, хто благо осягнув уже «покой» –
усі впадуть: усе впаде!
Бо я – художник,
щонайближче до людей…


Я попереджував…
в свободу духа заберу людей:
Холодні вбивці всі «власних» дітей!
Холодні, псовані тюремщики слабких дітей…
Ісус, що Назорей!
Творець, забутий хладом, –
цей найближче до серцедверей…


Дивуються: як не накинуться –
поета вже добити??
А ви, міські діжки, сьорбніть
як я Бога-Царя усіх – попийте…


І як набрід в Києві й Лавру не любити? –
це ж божий супнабір! –
з усіх – усіх бандитів…
скарб! для художніх:
склад всіх можливих реквізитів…


Ісус наш! Назорей! –
це є Художник! – Він –
найближче до людей…
І розривайте мене всі:
Та й явиться! – бо Він в мені гряде…
І рвіть, і волочіть, збивайте вже мене –
Його в мені, як і тоді, – й хто де!
Художник ближче – видно – для людей…


…А,в вірі!! серцем чиїмось
Він зайде!!! – зараз зайде!..
Творець найближчий до народу!
й до людей!..
Простий для праведних людей...
Дух! – вічний Огнь!
ці всі – осипляться, і світ впаде…
Христос воскрес! – іде!
Христос гряде;!!

2.11.2006, в храмі


Рецензии