БЪДИ ДО МЕН!

Автор: Генка Богданова

Понякога, дори да си наблизо,
чувствам, че   далече си   от мен
и вместо ласката на  бриза,
яростно ме брули  северняк студен.

Понякога ме гледаш, а не виждаш
чувствата бушуващи у мен,
и с безразличие обиждаш
духът ми – все към тебе устремен.

Понякога, студен и безразличен,
ти вървиш до мене мълчалив
и този свят е тъй безличен,
тъй мрачен, тъжен, тъй отровно-сив.

Но щом в очите ти, със цвят небесен,
греят ласкавите две слънца,
душата ми запява песен,
пърхат в мене пеперудени крилца.

И аз забравям,  ветрове студени,
прощавам ти сълзи, тъга
и в моите очи засмени
бликат  обич, ласка, нежност, и нега.

Светът – усмихнат е и пъстроцветен,
блеснал с цветовете на дъга,
е тъй красив, така  приветен,
забравил скръб, обиди и тъга.

И любовта в сърцето ми ликува,
чувствам, че душата ми лети…
За тези мигове си струва,
в радост и в тъга, до мене да си ти!


Рецензии