Sonatina 1

Істина сама перемага і живе

1

Біжать-біжать в повітрі —
літа звуки
І явір шумом
потирає руки...

Зажди: в полях
в дорогах —
мчать посли!
Горим, горим —
і світимось —
й пішли:

Незрима рима
проситься з розлуки
І я з нічого простягаю
                руки:
І я дійду до вас в двори.
До вас. В двори.

Аккадія*; і сії п’єси.
Канза;с, Сієтл,
і — лікті літа —
о так: йєс,
Христос є
Вічне Слово —
Бог циклам коду
подає

2

Час вагітніти.
І лікті літа —
в лікті літа
і протестуйте весну й осінь навзаєм
Христос є Вічне Слово в світу
і вічну воду
як би коду
Він світлим циклам подає!
Раптово з мороку у світло
це раптово
я єсть олюднювач яйцеголовим
і Слово
в світло світу —
вводить слово
щоб всі вагітніли
в житті раптово!!


«Все те ж саме!» —
метуть;
та окроплю вже над бідою
водою Божою живою...
І плід непразний і важезний
згинає в Божую мету!
«Усе те ж!» Дитя ж
у мене, і живе-живе: живезнеє!
Мені всіх легше стає стригти:
у них же коси стають дибки
з моїх стихів!!


«Усе страшенно величезне!»
І отверзалася безодня!!! без дна...
У вічності приволікали свідки свідків
але й в тих —
                коси встали дибки...
І згода: — Краще тут вагітніти!..
Отак: Бог відділяє темряву
від світла

3

(рондо)**
;
Завагітніє правдою
підніметься з народу
й зарахується Богом
йому
з роду до роду

Бо високо є в Бога
Небесная правда —
по землі іде праведність
Гола й боса
у мразі і голоті
ще й заковтує серцем голос!

Що найвища —
жага є Неба
і найтяжчий — любові голод!!

07.06.2012
;* Аккадія — точне місцезнаходження невідоме (24—22 ст. до н.е.).
;** — тут: бо розумом не уявити й не вмістити


Рецензии