Передсвято

І зросли, і спливли
руки глиняні,
І торкнулись небес в самоті:
Із сирої землі мене
вийняли
Сяйні груди твої золоті...


Заструмилися два білі
ангели,
Розчинили життя і постіль.
Певно, взяли гіркот знизу
й зважили.
Й поставали дива звідусіль.



Боже! свічкою в грудях!
Олітненням
Вищі й нижчі шугають посли. —
Що то плаче?
Земля хоче в Стрітення?
А нас ангели ніжні знесли б!

2003


Рецензии