на двох конях двигнулося це О серце...

*   *   *

                Поету Ользі Сєдаковій присвячується

І на двох конях
двигнулося це
О серце й серце!
і галоп!
і даль від далі —
скерцо
вітер скерцо

О вітер молодий!

Й лице — в лице!
Нічого більш не бачать!
Бо — поруч!
поруч
вихором
і скачуть!
Довисікається з копит—
зайчик за зайчиком

і місяць
 це
і це
і це   і це
і це   і це
і це   і це
і це         і це
і це         і це...
і це    і це
і це    і це
     рай це —
нам
невідомий!!
і це     і це
і це      і це

Бо дух гарячий!
є село?   

...Сільце!

у тьмі озерце? —

озерце!

лишилося! на дні підзір’я
Надлишку серця — договір є
і все

і все ж 
ще щось
сліпе
за звуками
і геп і еп і еп ще

стрільне?
нема
і одірвалася пітьма

і віра
й віддиху вже легше!
газогорілкою лице! —
Жар

і горіннями серце
Хто зна чи спиниться їм це?
чи вже навіщо те спиняти!
о очі!
очі  — все прийняти б...

і берег — море
й вічність — мить!
стрілятимуть? люби
життя чи смерть —
гори!
серце любов —

услід метеорит!

жебрак і уселенна — шати
знесуться серце й серце:
жар і пожар!
вогонь і жар

жебрак і цар!
й рука — щоб дужо обійняти...

24.12.2006, 22.1.2012


Рецензии