Към съвременните български политици

Автор: Генка Богданова

Каква ирония жестока!
Какъв цинизъм, господа!
„Водите“ ни в грешната посока,
давите ни в мътната  вода!

Отричате  се като Юди
от славно минало и род!
Продавате ни като луди,
убивате  в нас вяра, и  живот.

Превръщате ни в сиво стадо,
до кръв остригано без жал,
Отчаян е народа, страда,
до гушата потънал в кал.

В тази лъже демокрация,
в духовния ни полумрак,
стопяваме се като нация,
и всеки ни подлага крак.

А кръст превили раболепно,
вие славословите врага.
За чужди интереси  лесно
народа си  превръщате в слуга.

С такива калпави „водачи“,
с „приятелите“ нови – врагове,
народа ни към пропаст крачи,
но душата му  за мъст зове!


Рецензии