Молитва Франсуа Вiйона

Поки земля іще крутиться,
поки ще світло яскраве сіяє,
Господи, кожному з людства
дай те, що в нього немає, -
боягузливим дай коней,
розумному голову вчену,
щасливому дай грошей
і не забудь про мене.

Поки земля іще крутиться, -
Господи, хай буде так,
щоб ті, хто до влади деруться,
навладувалися всмак.
Хоча б до кінця лише дня,
щедрому дай відпочинок
Каїну дай каяття
й мене не забудь жодним чином.

Я знаю, що учиш любити,
я вірую в мудрість твою,
як вірить воїн убитий,
що буде жити в раю.
Як вірить вухо всіляке
тихим промовам твоїм,
як віруємо й ми на віддяку,
не відаючи, що творим.

Господи, Боже, почути
спробуй,зеленоокий мій!
Поки земля іще крутиться
і дивно це їй самій,
і часу й вогню ще до строку
доволі, благословенний,
дай же всього потроху
і не забудь про мене.

Дай ти всього потроху
і не забудь про мене!

                - Булат Окуджава


Рецензии