Волання

Неначе пустелю Ка;діса
Тебе розігрів я — навіки!
І Ти — блага і радісна,
Але — відійшла за вікна.

      Які відкривав я радіуси!
      Які одчиняв повіки!!
      Що ж бо? Блага і радісна —
      Як Бог — відійшла за вікна!!

Ти вільна?
Собори готичні!
Віддав Тобі серце навіки
Дух Свят — а тут вже електричні...
Тому відійшла за вікна.

      Скоро ковтатиму коливо
      Вилазять нечисті скоренько
      Підвішую в небі голову!
      Це опудало
      для аморейських!

Прийми мої піви пташачі —
Що світлом мов хрестик натільний!
І був я щасливий, був — щастя,
Коли Ти була боже-вільною
Але Ти блага і радісна,
Ти відійшла за вікна!..

15.05.2012


Рецензии