Август серцю

        Август — серцю

Бог діє
я сію незримі надії
бо духа мойого пора.
Мене —
підпирає Гора*.
А август широко
степам половіє...
І висохнуть води
і води висотні зміліють

І треба війнуть незрівнянному Фету:
«...сюда! не рабство здесь природе —
Она сама здесь верная раба».
Афанасію, Божий поете, хіба?
Світ безбожний — і тому боїться літати!
світ — сухар, стукозуб і
прогнила цитата

що й поети — афоризми сухі,
     щоб давитись ментально — й ковтати
а політ яко хвіст
за орлом тужавіє
хто це — крім тебе — по музиці вміє?
і хто нас зрозуміє??

за що август
широко степам половіє...

29.05.2012, польоти
*- біля Коктебеля


Рецензии