Я скучив за орлами я скучив за Бетховеном...

                Людмилі

Я скучив за орлами
я скучив за Бетховеном
і те, й те — не бедла;м
і те, і те — приховане
дихай найглибше
легше — скоро

знайди мене над горами
прямого
й непобореного
ластівонько церковна!

А десь там геї голі
о десь є злі фейсболи
Боже, яке там вродить поле! —
як висушим болото.


Як Серафим для радості,
так я — над Прадо й Праги всі,
я спраглий, прагну правд усіх!
Згадай у церкві ти мене
моє золо;тко!

       Я скучив за тобою,
       я скучив за собою.
       А нащо в горах за;мки? —
       над ними політати!

       І я знайшов: природа — вся
       і так знайшов: життя — усе...
       їм нікому віддатись:
       бояться всі літати!..

І я тепер глибоко
дивлюся в Боже око:
що з світом може статись...
І як раю дістатись...
Я скучив за орлами
я скучив за Бетховеном
хмаро! торкнись мого крила! —
Бо світ від себе схований.

12.06.2012


Рецензии