На окра н м ста в центр л та пуста школа...

*  *  *

На окраїні міста
в центрі літа —
пуста школа свята
Дай мені продзвеніти
як небо
аукається — щоби злетіти,
Алма-Ата!


Хто бідняк? Я бідняк.
Однолітки —
там, у центрі,
               вони з животами
Я — як сонце! агукаюся
                щоб летіти!
Гами,
гами —
на парканах гами
ходять ногами
о Алма-Ата!


Хто містам як задвірки?
Всі, хто вірує
й вірить:
серце — щоб палахтіти!
Палахтінь
             білогірність свята!
То мов Бог 
його літом
стану вічність дзвеніти,
серцем вічність дзвеніти,
о Алма-Ата!

03.07.2012


Рецензии