Святому великому Серафиму Саровському

   Святому великому Серафиму Саровському

І вогнем, що в словах,
Звучить правда жива! —
І за Богом душа ожива!..
І так вже є в палатах люди босі
І так їх тут огнем небес підносить —
Мов там —
Північне сяйво — чу;ма з ескімосом!!


А так він бурмотів, змалів — змалів —
Мов доштрикнуть хотів
Центра Землі


О — Серафим в небо злітав!
Цей білий поплавок
З лісистості запла;в
Як він огню аж до небес
Й камінь і світ
І хрест свій довіряв!..
Ба — виявилось
Світ весь довіряв!

Не говоріть зараз — кря! кря!

28.9.2012


Рецензии