***

*   *   *

Вона зазнала з очима великими
Які в мед-основі стулили
Степами, горбками, каліки кликали
Гіркого налили


Христа великого випровадили
Скинули в Преторій — до пилки
Господи Ісусе помилуй...
Гіркого долили


Що це для сили
Мого буревію
Хащами! Нетрями! — спека!
Буря — під брови!
Що я вихлюпну цього разу Марії??
Вона створила ж мене — медовим
Скинули в Преторій — до пилки
Господи помилуй
Де сироти й вдови…
Та Ти ж мене парадоксально — медовим!


Й те в Завіті Старому не оплатили
Радість
Очі
І чорнії брови

9.08.2009,
св. Пантелеймона


Рецензии