Капелан правда

Про що ти чув
і знав не раз:
начальство повне загальних фраз
начальство хворе заразною фразою
фраза — діло заразне
ну а правда проста
є у ній геніальний план,
от ти і йди —
і за це умирай, капелане!!



Можливо і те,
що який взяв стан —
у нім прозрієш в генеральний план
й що ми земля — небесам закланність
Христос бачить все —
чорнополого ще й грязноштанного…
правда — Життя!
та складний конкретик застосування
план!
от ти піднявся
й за це умирай, капелане!..



Зате постраждав ти,
страждав по шию…
Оце ті, зі штабу, — штани пошиють
відмиють, покусаного, від солі ран —
         який герой? ти простий трудівник, капелане!
Син не дивиться на балаган:
Син бачить чорнополого тебе
ще грязноштанного



Несуть кудись штани капелана
іде і вмирає за нас
і це багато… повернись анфас…
і це багато-багато раз...
повернись… анфас

Про це ти чув і знав
не раз:
життя це повне самітних фраз…
так, ще раз…

3.12.2010


Рецензии