Смиренн сть терпка

        Смиренність терпка


О вишній Царю!
світло дай
крізь ліру.
Теплинь. І по Успінні —
теплинь віри.

Чи якийсь цар поїде в захід —
Пил на легені похапай —
Поміж єхидною в стерні —
й порфирою,
художнику! будь!..
будь! — у захваті.


От вишній Цар
світло ввіллє
подасть —
крізь ліру…

22.08.2009


Рецензии