Заготовка вина

М’яко грона впадають
               в відро полімерне,
Твої груди підняті,
бо руки царять в благодаті.
Так, а як мені душу
                дитячу повернуть?
Просто... враз є приємним
про Бога згадати.


Світ людей протикнувся
               на ангельськім кличі,
Він стирчить у мені:
               і ні взяти, ні дати...
А в мені і проллялась
                прозора осіння величність! —
Плаче серце, що Бога
нам легше в раю пам’ятати...

Ось це й стане вином! —
               в якім вишнєє слово,
Бо любов стоїть морем
               в очах у дитяти!
Що ми, справді, як не заготовка
                любові,
І що наш виноград має в небо
                проллятись...

2003


Рецензии