Молитва до Пречисто

         Молитва до Пречистої


Пані, Пречистая, Богине,
Усіх-усіх, хто з ліні гине,
це диво ввік вже не розсердить:
свої озера прихили
святого світла й милосердя,
аби глибинний в серце спокій
натік, Ти вся — таїна преглибока...
Світ впав у поверховість —
й злий.

Мою молитву перелий
своєму Сину: Святим Духом
хай дасть любов мені й добро,
я прагну слухатися, слухать,
як в Тройці у руках перо!

О Царице, що в долинах наговорю?
Ці ж молитовні порухи у серці...
все ж на горах...
все ж на горах...

2003


Рецензии