***

* * *

Але ж який у нас Бог!
Вік живу — і не втомивсь дивуватись...
Господи й Боже, що в небі єси,
Світло незмінне, незлячне, непогамовне,
             вірносте радісна, море краси!!
             випукла чесносте повна!!
             слізко дитяча,
             шербетна основа буття,
             серце нестримно гаряче!

Облаки ревнощів і передчувань,
Крутість сутужних і вигуки зрячих!
бурі страждань!!..
              Сонце із моря.
              Скрутні панахиди навчань.
              Сокіл за небом високим.
Істинна добрість.
Ще й никнучий жаль.
Схід над будівлями.
        Усіх рятуюче Око.

2003


Рецензии