Щастя аромат

                Людмилці

Що це? що це: сяйне — й нахилилось —
                і паки сія:
Блисне личко — й сія,
ніби після причастя.
А, це сонце у жовтні й дружина моя,
В кінці жовтня вони напахтилися
                щастям...



Від Христа тиха ласка ступає в лиці
Відступають примхливі незгоди в
                погоді
Вся любов Богородиці в дужій руці
Мати Господа рада прекрасній нагоді



Помолися, Пречиста, щоб Син
                жив у нас —
І сонця хай блищать, хмари білі
                хай ходять —
В чистім серці день вічний
ніколи б не згас,
В білім одязі ходять — де Сонце Господнє...

2003


Рецензии