Припаду до грудей Тво х просто й прив тно...

Припаду до грудей
Твоїх просто
й привітно:
Преобрази мене, Христе,
немеркнучим світлом.

Я вже ближче до Церкви,
аніж до оцього світу:
Преобрази мене, Спасе,
немеркнучим світлом.

Світ — підупалий,
а в серці вогненний геній,
Преобрази його в стріли
огненні.
Всі серця, привідкрившись,
запалають до нього —
Від одної лиш радості
про Бога!

І зрадіють про Тебе, спокійно в
спасінні горітимуть —
Те, що в серці—
і небо,
       і трави, дерева
                і звірі, і вітер...

2003


Рецензии