Боротьба протирiч украинский

Земля курить, купче хмари – бані срібні, синій ляп.
А на хмарі «сидить» Сонце, як комонник  на охляп.
Від захмареного сяйва промінь ллє під дзвін церков.
Ворушиться купчик – блазень, а десь гомін молитов.

Та народець морочливий на базарі вже не спить,
І мудрує,  і шахрує, щоб невдалих оманить.
Біднота шниряє – ника, бо либонь, купил  катма.
Хто кого... і ґвалт ядучий. Тільки шельма вирина.

Вир життя, що ссе донизу, до волань: «Мани, мани!»
Що за розум мерехтливий!? З’їли бридкий таргани!?
Гульк… Картина ранку щезла…

                *    *    *.          У вирій хилиться мара.
Красень день, і легіт дметься. З’їла облизня  манa!!!


Рецензии