Вершаваныя загадкi
Праз шмат незабыуных гадоу,
Узрушана-радасна сэрца,
Убачыушы у небе.../буслоу/
У запрудзе, што зрабiлi,
Нешта у поцемках рабiлi.
Аж да самай да зары,
Працавiтыя.../бабры/
Вы былi у нашым парку?
Колькi рыжых прыгажунь!
Па галiнках крочаць шпарка,
А арэшкi, толькi сунь!
I крычь услед Ягорка:
Тата, тата,там.../вавёрка/
Калi на вулiцы каток,
Ляжыць на печы кажушок.
Захоча есцi, злезе з лаукi,
I пачане прасiць у Саукi.
То аб нагу яго патрэцца,
То мяукаць будзе, галасiць.
А зноу паеушы, лезе грэцца,
А не iдзе мышэй лавiць.../каток/
Гулка тупае пад ложак,
Калабок, нябачна ножак.
Дакрануцца нельга, колкi.
Бо тырчаць адны iголкi.../вожык/
На рыбалцы были усе,
Кожны памятае змалку,
Што лавiлi на рацэ?
Запытайце сёння Сауку.../рыбу/
Свидетельство о публикации №117081506911