Загадкi
Зноу у небе хтосцi.../вясёлка/
Апрануу за ноч зямельку,
Кравец добры на нядзельку.
А як сонца прыпячэ,
Зноу адзенне уцячэ.../снег/
Ён у рукi не даецца,
Светлы, шустры, трапяткi.
Хутка скача ды смяецца,
Што зпаймалi сябрукi.
А як сонейка нябудзе,
I яго не стане чуць.
Можа ведаеце людзi,
Як звярка таго завуць? /Сонечны зайчык/
Чутна у лесе тук, тук, тук,
Нiбы стукаюць у брамку.
Ён усеушыся на сук,
Усiх разбудзiць спазаранку.../дзяцел/
Свецiць сонейка уначы,
Не схавацца, не уцячы.../месячка/
Свидетельство о публикации №117081506674