Накь рагъ аваз акур уьмуьр

Накь рагъ аваз акур уьмуьр,
Къе серин яз аквада ваз.
Кьижей чилел гьак1 экъуьмир,
Кьуразва ам акваз - такваз!

Вахтар физва вилер кьураз,
Амукьарди са гьуьрмет я.
Чанда ви ругь амай кьван - тIаз!
ЧIугвадайди на зегьмет я!

Гузвай уьмуьр чи кьисметдиз, Тухудайвал чизвани ваз!?
Яб хгузмач я адетрриз,
Я пис хъсан течиз, рахаз.

Цаварилай физвай къе лаз,
КIватI жезва ам туп хьиз еке.
Лув гуз къвазай уьрдегни, къаз,
Ярх жезва акьурла лепе.

Куьн килиг шумуд йисарин,
Кьакьан тарцин тик хилериз.
Нвакь алатна дувулраллай,
Дарман амач, а хирериз.

Уьмуьр я им гьа ихьтин чи,
Рази ятIа, кьабул вуна.
Икрамналди юкъуз "мич1и",
Экуь жедач дуьнья фана.


Рецензии