Доньянын матурлыгы

Доньянын матурлыгын, белеп бетереп булмый,
 Матур киемнэр киеп, бэхетле яшэп булмый
Кемдер яши байлыкта, хэерчелекне белмичэ,
Кубесе яши хэерчелектэ, байлыкны гел курмичэ.

Басуларга чыгып бассан, матурлыкны курерсен,
Яшел урманнарга керсэн, кунелдэ тынычлык тоерсын,
Иртэн торып, кояш чыкканын курсэн
Доньянын байлыгы белэн сокланырсын.


Матур итеп  яшэр очен , кирэкми  куп акча,
Яшэргэ кирэк , хэр коннен тэмен тоеп,
Хэр итрэн уянган саен, рэхмэт эйтеп Аллага,
Буген тагын биргэн очен, яшэргэ бу доньяда.


Рецензии
Якши!
Простите, это всё,подходящее к данному случаю,
что помню из татарского.
.Есть в памяти ещё несколько фраз, но увы!
А стихи--это музыка, понятная всем.
Успехов Вам!

Евгения Барсова   18.08.2017 04:34     Заявить о нарушении
Спасибо Евгения!

Лилия Фанилевна   18.08.2017 05:41   Заявить о нарушении