Обращение к Богу
Молитва 8-я,
ко Господу нашему Иисусу Христу
Господи Иисусе Христе, Сыне Божий,
ради честнейшия Матере Твоея,
и безплотных Твоих Ангел,
Пророка же и Предтечи и Крестителя Твоего,
богоглаголивых же апостол,
светлых и добропобедных мученик,
преподобных и богоносных отец,
и всех святых
молитвами,
избави мя настоящаго обстояния бесовскаго.
Ей, Господи мой и Творче,
не хотяй смерти грешнаго,
но якоже обратитися и живу быти ему,
даждь и мне обращение окаянному и недостойному;
изми мя от уст пагубнаго змия,
зияющаго пожрети мя и свести во ад жива.
Ей, Господи мой, утешение мое,
Иже мене ради окаяннаго
в тленную плоть оболкийся,
исторгни мя от окаянства,
и утешение подаждь души моей окаянней.
Всади в сердце мое
творити Твоя повеления,
и оставити лукавая деяния,
и получити блаженства Твоя:
на Тя бо, Господи, уповах, спаси мя.
Свидетельство о публикации №117072909694
Храни Вас Бог!!!
Нина Семушина 04.09.2017 17:22 Заявить о нарушении
Яркий пример.
Концентрация смысла, правды, страсти, веры, чистоты...
Лучше пожалуй не создашь.
Сергей Ярков 04.09.2017 17:45 Заявить о нарушении