Хтось казав, що не пишеться, клявся

Хтось казав, що не пишеться, клявся: я більше – ні слова...
Хтось вважав, що поезія – зустрічі без зобов’язань.
Але потім тягнув із кишені нотатника знову.
Щось писав і наспівував пошепки: «Але ж я красень!..»

А поезія, справді, – не подружка і не дружина.
Не покличеш натхнення ні окриком, ні через «маєш».
А натхнення ніколи, нікому, нічого не винне.
І коли воно прийде, в житті наперед не вгадаєш.

І виходять рядки проти ночі, уранці, опівдні:
Поетичне натхнення – не нами заварене зілля.
А вдаються слова і рядочки – які ж вони рідні...
І прощаєш віршам будь-яке поетичне свавілля...

................................................

Світлана Давиденко


Рецензии