Серпневе

Полем, що вистигло золотом, -
Серпень – серпами й серпанками –
Вмитими росами ранками ,
І надвечір’ями в сполохах.

Небом, глибоким від повності,
Садом, щасливо звагітнілим,
Серпень надіями світлими
Пише фінал  в літній повісті.

Скрипка тривоги мінорами
З-за виднокола десь, здалеку, -
Осені карі мигдалики
Вже з серпантинів між горами.

Серпень – дощами печальними –
В вирій крилатими роками –
Нотами щемно-високими -
Літечка днями прощальними.


Рецензии