Гора оана Предтеч Узун Сирт в його день

           Гора Іоана Предтечі*(Узун Сирт)
           в його день



Долі хилився; та хочеться встати, —
Вся!— благодать вся на Гору пішла...
Сяє Гора — у святій благодаті!!!
Більша й хвала наша, аніж була!


От! — щоб душа...
та й настільки розквітла!
І — розплескалася б Духу хвала...
Храм — лиш фундамент, а —
стільки Світла!!
Але і більша душевна хвала!


Як траві стиглій правду подати?? —
Сонце? спікало траву? аж дотла!
І... Сонце отінилось від благодаті...
Більша хвала Небесам, ніж була!!

2001

; * Назва — від автора


Рецензии