Мил сть

          Милість


Одрікаюся, Душе, уловок,
Небу ще потріпочу гриви.
Ти не щирся у слові, ловкість,
І неглупим примітна ігривість...

Розщедрилась блаженна Ксенія,
Обняла ось до сліз ізбоку:
Небо любить,
де ранній Єсенін!!
Не повім, до котрого скоку.

От тоді пролягла непомітно
Вся страшна нісенітниць дорога.
І оплакую Божу привітність,
І молюсь: не одпасти від Бога!!

І чіпляюсь на шию Слова —
Хай не кине — забави людської для.
...Так скулять в них коліна раптово
Ще зарання, як спустять її... —
то рятівна петля.

2003


Рецензии