З Микола м рай!

Заразивсь його словом,
Дочекавсь влову любові, —
Все ж заразне.
Що ж це за радість?!
немов за небо взявсь...
в очах зразу ж, —
ходжу — всім усміхаюсь,
ангел і райдуга!

Простими словами казати правду...

Нескаламучена прозорість,
дочекавсь чистого дихання,
чисте дихання — чиста й поезія!
нечисте дихання — прозовість...

Чисте є в кожного — хочем відкрити:
що б Миколай радив?
Ангел прийде — треба дружити:
простими словами казати всю правду?

Що ж це за райдужність?
не сягав такого ні разу,
стрій дитячий, із неба підказувальний.
Бог — пізнається зразу ж!

2001


Рецензии