Щастя бути з Микола м

                «Чудес морська глибино!..»


Все — єдиний світла політ,
Христа — серцю дотик!..
Слово чув? чув.
Доторк був? був. —
Вставай на розбір польотів.
Звідки серце свято-Миколаєвого храму
і моє? —
У вічності все вже є.


Святий Миколай ізвідтіль дивиться моє серце...
Лечу к Миколаю —
терміново, бо ж Миколай! —
в храмі зновити Божу кафізму...
Світлорешетами перелицьовує культури й природні напливи
виродків і самородків— й вицьомує —
А десь вкине мною слово
Єдинородного —
І Отцеві потягне оних
од води холодного цинізму!


Доторк був? був.
Слово чув? чув.
Це святий Миколай! (обігнав,
«літун»):
вставай на розбір польотів!

Чого це згори дивитись,
де чий баран пасеться?
Але вчіться Миколаю молитись,
вчіться! зразу ж його молити —
несподівано спасетесь...

2001


Рецензии